ADANA / SEYHAN - Osmangazi Ortaokulu

Osmangazi Ortaokulu

Bey Mh. Şehit Kemal Yüzgeç Blv. No112 Seyhan/Adana
Vizyon
İstiyoruz ; Osmangazi Ortaokulunu; Okul paydaşlarımızın(yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimiz) güçleriyle en kısa zamanda; bulunduğumuz yerleşim biriminde öncelikli tercih edilen; liselere giriş sınavında ortaöğretim kurumlarına her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren; sosyal etkinliklerle adından söz ettiren; Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumu yapmaktır.
Misyon
Osmangazi ortaokulu olarak; Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan; İnsani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış; Ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran; Milli ve evrensel değerleri tanıyan, benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üstünde durabilen; Kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren; Görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler, yetiştirmek.
2020/2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 10 ÖĞRENCİMİZ PROJE OKULUNA YERLEŞTİ
130 no´lu Belediye Otobüsü ve Özbirlik,Özen,14A no´lu dolmuşlar
Yerleşim yeri tek ve ya iki katlı müstakil evlerden oluşmaktadır.
İl Merkezine Uzaklık= 7 km İlçe Merkezine Uzaklık= 4 km
Sportif Etkinlikler
SPOR MÜSABAKALARINDA BAŞARILIYIZ.ÖZELLİKLE GÜZEL SANATLAR LİSESİNE,SPOR LİSELERİNE HER YIL 10-15 ÖĞRENCİ GÖNDERİYORUZ
TUBİTAK 4006 PROJESİNİ HER YIL YAPIYORUZ.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
ERSAMUS PROJESİ KAPSAMIINDA İKİ PROJEMİZ VAR.BE MY GUIDE PROJESİNDE PROJE ORTAKLARIMIZ YUNANİSTAN,BULGARİSTAN,SLOVAKYA,LİTVANYA ORTAKLIĞIMIZ VAR. THE TREASURE BETWEEN PAGES PROJE ORTAKLARIMIZ SLOVAKYA,POLONYA,BULGARİSTAN,MAKEDONYA ORTAKLIĞIMIZ VAR.
HER YIL RESİM RESİ SERGİSİ YAPIYORUZ.